
شیلی با نام رسمی جمهوری شیلی، کشوری است در آمریکای جنوبی. شیلی در نقشۀ آمریکای جنوبی به مانند یک نوار بلند و باریک میان رشته کوه آند در شرق و اقیانوس آرام در غرب کشیده شده است. اقیانوش آرام کل مرز غربی این کشور را تشکیل میدهد و از شمال با پرو، از شمال شرق با بولیوی، از شرق با آرژانتین هممرز است. این کشور بههمراه اکوادور تنها کشورهایی در آمریکای جنوبی هستند که با برزیل مرز مشترک ندارند.
زندگی در شمال و جنوب شیلی بسیار دشوار است. شمال این کشور تماماً صحرای بیآب و علف است و نقاط جنوبی نیز کوهستانی و بسیار سرد میباشد. بنابراین حدود ۸۵ درصد از جمعیت این کشور در نواحی مرکزی و نزدیک به شهرهای بزرگ زندگی میکنند و حدود ۴۰ درصد از آنها در سانتیاگو، پایتخت شیلی و حوالی آن ساکنند. رشد جمعیت شیلی با نرخ رشد حدود ۰٫۹۷ درصد در ردۀ سوم از پایینترین در آمریکای جنوبی قرار دارد.
مردم شیلی اغلب اسپانیاییتبار هستند. در قرن شانزدهم موج مهاجرین از کشور اسپانیا و اغلب از منطقه باسک به این کشور سرازیر شد. به دنبال آن در سال ۱۸۴۸ با حمایت دولت شیلی، آلمانیزبانهای بسیاری به این کشور مهاجرت کردند. تأثیر آلمانیها هنوز در برخی مناطق جنوبی دیده میشود. بسیاری از مردم شیلی مناطق جنوبی دو رگه میباشند و اغلب هنوز به زبان آلمانی وفادارند و در بعضی از مناطق زبان آلمانی زبان اول است.
همچنین تخمین زده میشود که ۵ درصد از جمعیت شیلی، حدود ۸۰۰٫۰۰۰ نفر، را آسیاییها تشکیل میدهند. اغلب آنها از فلسطین، سوریه و لبنان به شیلی مهاجرت کردهاند و بسیاری از قوم ارامنه هستند.
در سالهای اخیر اغلب مهاجرین به شیلی از کشورهای همسایه از جمله آرژانتین، بولیوی و بهخصوص پرو هستند. تخمین زده میشود که ۳۱۷٫۰۵۷ خارجی در کشور شیلی زندگی میکنند.
مذهب رسمی کشور شیلی مسیحیت است. حدود ۷۰ درصد از مردم شیلی خود را کاتولیک میدانند و حدود ۱۵ درصد انجیلی هستند.
روی کار آمدن یک دولت دموکراتیکِ باثبات، و برخوردار شدنِ مسیحیان انجیلی از حقوق و امتیازاتی یکسان با مسیحیان کاتولیک یکی از جواب دعاهایی بود که مسیحیان انجیلی سالها برای کشور شیلی به حضور خدا بلند میکردند. مسیحیان انجیلی تا سال ۲۰۰۰، شانزده درصد از جمعیت شیلی را تشکیل میدادند. چنین رشدی بهراستی بینظیر و منحصربهفرد است. در سال ۱۹۰۹، یک بیداری روحانی پنطیکاستی در چهارچوب کلیسای متودیست ایجاد شد که در نهایت به ظهور یک نهضت پنطیکاستیِ پویا و بومی در شیلی منجر گردید. این نهضت پنطیکاستی برای بشارت دادن شور و اشتیاق و غیرت فراوانی داشت. بدین ترتیب، مردم از طبقات پایینتر بشارت پیام انجیل را شنیدند و کلیساها و فرقههای مسیحی متعددی بهوجود آمد. رشد نهضت پنطیکاستی در خود کلیسای کاتولیک نیز باعث ایجاد تغییر شد.
آزادی مذهب در شیلی محترم شمرده میشود. گرچه قریببهاتفاق مردم شیلی کاتولیک هستند اما معتقدین به دیگر مذاهب نیز از حقوق کامل شهروندی برخوردارند.
موارد دعا:
۱- مسیحیان انجیلیِ شیلی در هزارۀ جدید نقش بسیار مهمی برعهده خواهند داشت. با این حال همواره این خطر وجود دارد که احترام و حسننیتی که مسیحیان انجیلی کسب کردهاند، در نتیجۀ از کف دادنِ فرصتهایی طلایی بر باد رود. بنابراین دعا کنید تا شیطان نتواند از طریق موارد زیر به کلیسای شیلی آسیب برساند:
الف- عدم اتحاد و چند دستگی در میان مسیحیان انجیلی: تخمین زده میشود که در شیلی بین ۱۲۰۰ تا ۵۰۰۰ فرقۀ انجیلی وجود دارد و هر هفته نیز یک یا دو فرقۀ جدید ظهور میکند. مسیحیان پنطیکاستی در هیچ جای دنیا به اندازۀ شیلی دچار چند دستگی نیستند. دعا کنید تا خداوند روح فروتنی و سازش را در کلیسای شیلی حکمفرما سازد.
ب- سنتگرایی: پس از یک قرن رشد، نهضت پنطیکاستی در معرض این خطر قرار دارد که رفتهرفته پویایی خود را از دست بدهد و مسیحیتی اسمی را جایگزین سازد. استفاده از شیوههای بشارتیای که دیگر مؤثر نیست و نیز بکارگیری الگوهای رهبری دیکتاتورمنشانه، باعث شده است که رشد روحانی بسیار محدود شود. در نتیجه به یک بیداری روحانی جدید احتیاج هست.
ج- خار شمردن تحصیلات الاهیاتی: بها ندادن به دانش الاهیاتی و عدم توجه به لزوم آماده کردن موعظه قبل از جلسات باعث شده است که کیفیت تعلیم در کلیساهای شیلی بسیار پایین باشد و شریعتگرایی مجال جولان پیدا کند. بسیاری از شبانان، بهویژه شبانان کلیساهای پنطیکاستی، بجای موعظه کردن کلام خدا بیشتر بر دید و رویاهای شخصی خودشان تأکید میورزند، و نتیجه این شده است که بسیاری از مسیحیان انجیلی رفتهرفته جذب مورمونها و شاهدان یَهْوه میشوند. بیایید برای سازمانهای الاهیاتی مختلفی نظیر مؤسسه ملی کتابمقدس شیلی که در جهت ارائۀ تعلیمات کتابمقدسی صحیح در شیلی میکوشند، دعا کنیم.
۲- اکثر مردم شیلی بر این باورند که بسیاری از رهبران کلیسای کاتولیک این کشور از الاهیات رهاییبخش (که گرایشهای مارکسیستی دارد) الهام گرفتهاند. همین تصور باعث شده است که اغلب کسانی که جزو طبقات متوسط و مرفه شیلی هستند از کلیسا رویگردان شوند و طبقات فقیرتر نیز که بهخاطر جنایات دیکتاتورهای سابق دل خوشی از مرام مارکسیسم ندارند، چندان رغبتی به کلیسا نشان ندهند. دعا کنید تا کلیساها در خلال این سؤتفاهمات بتوانند شاهدانی امین باشند و مأموریت بزرگی را که خداوندمان عیسای مسیح بر دوش آنها نهاده را فراموش نکنند. دعا کنیم که خداوند با محبت و فیضش کلیساهای کاتولیک شیلی را تشویق کند. همچنین بیایید برای ادامه بیداری روحانی در کلیساهای کاتولیک شیلی با هم در دعا متحد شویم.
۳- کلیسای مورمونها که به کلیسای عیسای مسیح قدیسان آخر الزمان معروف است دومین کلیسای بزرگ در شیلی است. ژوزف اسمیت، بنانگذار فرقۀ مورمونهاست. او در سال ۱۸۲۰ زمانی که ۱۵ ساله بود به گفته خود رویایی از جانب خدا دریافت کرد که در آن به او گفته شد همه کلیساها در اشتباهند. بر اساس آمار در چهل سال گذشته کلیسای مورمونها از رشد چشمگیری برخوردار بوده است. برای معتقدین به این فرقه دعا کنید. دعا کنید تا در نتیجه مکاشفهای زنده با عیسای حقیقی آشنا شوند.
منابع:
Operation Mobilization World
Wikipedia.org